ABD Başkanı Joe Biden, düzenlenen basın toplantısında Savunma Bakanı Lloyd Austin'in teklifi üzerine ABD'nin Ukrayna'ya 31 adet Abrams tankı göndereceğini duyurdu. Biden açıklamasında gönderilen tank sayısının bir Ukrayna taburuna eşdeğer olduğunu vurgulayarak etkin kullanım için cephede eğitim verileceğini söyledi. Biden'in açıklamalarından sonra Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den de bir teşekkür mesajı geldi.

Zelenskiy, Biden ve ABD halkına teşekkürünü Twitter sosyal medya hesabı üzerinden paylaşırken ' Zafere giden yolda önemli bir adım.' vurgusunda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

'ABD Başkanı Joe Biden'a Ukrayna'ya Abrams tanklarını sağlama yönündeki güçlü iradesi için teşekkür ederim. Desteği için ABD halkına minnettarız! Zafere giden yolda önemli bir adım. Bugün özgür dünya, Ukrayna'yı özgürleştirmek için daha önce hiç olmadığı kadar ortak bir amaç için birleşmiştir' ifadelerini kullandı.

Biden da açıklamasında 'Putin Avrupa ve Amerika'nın zayıflamasını bekledi. En başından beri yanıldı. Biz birlik içerisindeyiz.' diyerek Almanya, Polonya ve Litvanya'nın Ukrayna'ya sağlayacağı askeri teçhizat desteğini de duyurmuş, Zelenskiy gibi birlik vurgusu yapmıştı.