Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler için ertelenme ihtimali gündeme geldi. Konuya ilişkin tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmada bir kez daha 14 Mayıs'ı işaret etti.

Seçim tarihi ile ilgili tartışmalar devam ederken Habertürk yazarı Bülent Aydemir YSK'nın kamu kurumlarına yazı göndererek sandık kurulları oluşturma çalışmalarını başlattığını ifade etti.

Aydemir'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

'Seçim tarihi, yapılıp yapılamayacağı tartışmaları devam ederken Yüksek Seçim Kurulu, daha önce ifade ettiğimiz gibi iki komisyon kurarak çalışmalara başladı. Komisyonlardan biri deprem bölgesine giderek orada incelemelerini yaparken, diğer komisyon yine bir YSK üyesi başkanlığında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla sağlıklı seçmen listelerini oluşturabilmek amacıyla çalışmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu, ilgili kamu kurumlarına yazı yazarak sandık kurulları oluşturma çalışmalarını fiilen başlattı. YSK'nın gönderdiği yazıda, 'Bulunduğunuz adresleri belirtin. Sandık kurullarında görevlendirme yapılacak' denildi.'