AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Toplantıya gelirken TFF'ye saldırı haberi vardı. Sayın Elçi'yle görüştüm. Olay yeni gelişmiş. Bunun tabi emniyet tüm detaylarıyla ortaya çıkartacaktır. Sayın başkana ve TFF'ye geçmiş olsun mesajlarımızı iletiyoruz.

Tahıl Koridoru anlaşması savaşın başından beri dünyanın gıda kriziyle karşı karşıya kalmaması için atılmış en önemli adımdır. MSB, organizasyonu takip etmektedir. Guterres, Zelenski ve Putin bu anlaşmadan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettiler. Dünyadan da birçok tebrik mesajı gelmiştir.

Türkiye S400'leri aldığı için bu kadar gürültü çıkaranların dikkat etmesi gereken bir çelişki vardır. Yunanistan'ın ortaya koyduğu tavrın hukukla alakası yoktur. Taciz eden taraf Yunanistan'dır. Yunanistan düşmanca hareket olarak tabir edilen bir tutumla TSK'ya karşılık vermektedir. Türkiye konusunda haksız yere seslerini yükseltenlerin Yunanistan'ın sistematik tacizleri karşısındaki suskunluğu, çifte standardın ötesinde bir anlam ifade eder.

Yunanistan giderek gayri nizami hareketlerde bulunan bir ülke haline geliyor. Doğru olan masada oturmaktır, masayı terk etmemektir.

AHMET ŞIK'I HEDEF ALDI

Bol bol demokrasi söylemi bulunuyor. Sonra onun alt yazısına bakıyorsunuz, kendisini ele veriyor. Türkiye'nin en büyük siyasi partisine siyasi parti muammelesi yapmayacağız örgüt muamelesi yapacağız demek faşist bir zihniyettir.

Sadece bu konuda değil. Demokrasi getireceğiz diyorlar. Bir bakıyorsunuz hemen tehdite başlıyorlar. Ne demek AKP'ye siyasi parti muammelesi yapmayacağız? Bunlar PKK, FETÖ'ye söylemediklerini AKP'ye söylüyorlar.

Bugün bunu söyler, yarın başkasına söyler. Kendi kafasındaki tek parti diktatoryayı kurana kadar.

Önceden kolaydı. Bu faşist zihniyet kendini faşist söylemle ifade ediyordu. Şimdi faşist zihniyet kendini demokrasi gücü olarak ifade ediyor.

ÜNSAL BAN VE ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Bahsettiğiniz milletvekilinin söylediği her şey yalan çıktı. Bahsettiği şey, bu arkadaş fazla dizi seyrediyor anladığım kadarıyla. Olsa da söyleriz. Biz resmi bir siyasi partiyiz, işlerimiz şeffaf. ''