Öte yandan, dün altılı masa cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplantı gerçekleştirdi. Kulislerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ettiği, Kılıçdaroğlu ismini parti kurullarına danışacağı konuşuldu. Ayrıca toplantıda Kılıçdaroğlu'na Akşener dışında 5 parti genel başkanının destek verdiği dile getirildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından cumhurbaşkanı adayı konusunda video paylaştı.

Geçen günlerde Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı göstermemesi durumunda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi aday göstereceklerini söyleyen Özdağ'dan yeni 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi.

Özdağ, 'Türk halkından oy alamadıkları için bir başka partinin listesinden milletvekili adayı olmak için mücadele eden genel başkanlıkların ihtiraslarına Türkiye'nin geleceğini terk etmeyin. Atatürk cumhuriyetini korumak için, lütfen Atatürk gibi davranın ve Atatürk gibi cesur bir şekilde Türk milletine ve Türk milletinin vicdanına güvenerek yola çıkın, göreceksiniz; Türk halkı bu seçimlerde sizi cumhurbaşkanlığına götürecektir. Yeterki siz cesur olun' şeklinde konuştu.