Meta, Trump'ın yasaklarının 'gelecek haftalarda' kaldırılacağını duyururken, eski Başkan'ın yeni ihlallerde bulunmasını önlemek için 'bazı korkuluklar' olacağını belirtti.

Kararı yazdığı bir blog yazısıyla duyuran Meta'nın Global İlişkiler Başkanı Nick Clegg, 'Tüm Facebook ve Instagram kullanıcıları gibi Sayın Trump da topluluk kurallarımıza tabi' ifadelerini kullandı.

Clegg, 'Trump'ın kuralları ihlal eden bir paylaşım yapması durumunda içerik kaldırılacak ve ihlalin ağırlığına göre hesabı bir ay ile 2 yıl arası süreyle askıya alınacak' yazdı. Trump'ın hesapları, 6 Ocak Kongre baskınını takiben 'seçimlerin kendisinden çalındığı' konusunda temelsiz iddialarda bulunduğu ve saldırganları övdüğü için 2 yıllığına kapatıldı. Meta, kararı cezayı 2 seneden daha fazla uzatmaları için bir gerekçe olup olmadığını düşündükten sonra verdiklerini belirtti.

Clegg, 'Halk, siyasetçilerin ne dediğini duyabilmeli; iyiyi de, kötüyü de, çirkini de' ifadelerini kullandı.Elon Musk da sosyal medya devini satın aldıktan sonra Trump'ın Twitter hesabını açmıştı ancak eski Başkan platformu kullanmamayı tercih etmişti.