Bütçe görüşmelerine TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavga ve gerilim damga vurdu. Şentop, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Bu Meclis'in itibarına çok büyük darbeler vurdunuz. Gazi Meclis falan filan bırakın o ayakları' sözlerine tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklaması şu şekilde;

Kim yaparsa yapsın büyük bir saygısızlıktır. Bu unvana yönelik söylenen saygısızlıktır. Slogan atmak, sıralara vurmak yanlış işlerdir.

Önce TBMM milli mücadeleyi yöneten Meclis'tir, daha sonra devletimizi kuran bir Meclis'tir. Bu Meclisimizin gazilik unvanını tesadüfen elde etmiş olmadığını 15 Temmuz gecesi burada kahramanca direnişte bulunan arkadaşlarımız göstermiştir. Bu Meclis'e hürmeti olmayanların millete herhangi bir vaadi de olamaz. Eğer bu parlamentoya saygı göstermiyorsanız neden siyaset yapıyorsunuz?

Kim söylerse söylesin bu büyük bir saygısızlıktır. Eleştirilecek konular olabilir ama bu Meclis'e karşı bir saygısızlığı hiç kimsenin mazur görmemesi mümkün değil. Burası kişisel mekanlarımız değil. Burası milletimizin mekanıdır. Milletimizi temsil edenlerin bulunduğu mekandır. Parlamentolar konuşma mekanlarıdır. Gürültü yapmak bir fikir açıklamak değildir