Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet (23), 29 Mayıs 2018'de Ankara'da lüks bir plazanın 20'nci katından düştüğü iddia edilerek yaşamını yitirdi. Olayın önce intihar olduğu ileri sürülürken, gözaltına alınıp serbest bırakılan Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand (33) hakkında 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından dava açılmıştı.

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonunda Çağatay Aksu'ya 'kasten öldürmek', 'nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'suç delillerini yok etme' suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand'a ise tüm suçlarda Aksu'ya yardım ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kararda, sanık Çağatay Aksu'nun, zor durumda olan Şule Çet'i iş bulma vaadiyle içkili mekana çağırdığı ve daha sonra psikolojik baskı uygulayarak plazaya gelmesini sağladığı ve cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi.

YARGITAY CEZALARI ONANDI

Yargıtay, Şule Çet'in ölümüyle ilgili sanık Çağatay Aksu'ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand'a verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.