5 yıla yakın bir süredir 200 bin abonelik YouTube kanalında kişisel bakım ve yaşam tarzı içerikleri üreten Evra Köseoğlu hayatını kaybetti. Oyuncu Zeynep Özkaya, Evra'nın vefatını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkaya 'Evra'yı kaybetmişiz. Nurlar içinde uyu melek kalplim. İyi ki yollarımız kesişmiş, seni ve güzel kalbini hiç unutmayacağım.' açıklaması yaptı.

EVRA KÖSEOĞLU KİMDİR?

YouTube platformunda 'Eğlence Tüneli' adlı 372 bin takipçili hesabına 5 yılı aşkın bir süredir içerik üreten Evra Köseoğlu, 17 yaşındaydı. Aslan burcu olduğu bilinen Evra'nın en sevdiği renk pembeydi. Rizeli olduğu bilinen Evra, İstanbul'da yaşıyordu.

PROGERIA HASTALIĞI NEDİR?

'Benjamin Button' hastalığı ya da Hutchinson-Gilford sendromu olarak da bilinen Progeria, çocukların hayatlarının ilk iki yılından başlayarak hızla yaşlanmasına neden olan son derece nadir bir genetik bozukluktur. F. Scott Fitzgerald'ın 1922 yılında yayımladığı kısa öyküden uyarlanan 'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi' isimli 2008 yapımı film, bu ölümcül hastalığı fantastik bir atmosferde ele almıştır. Bu hastalıkla doğan çocuklar genellikle doğumda ve erken bebeklik döneminde normal görünürler ancak ilk yıl içinde yavaş büyüme ve saç dökülmesi gibi semptomlar görülmeye başlar. Diğer çocuklardan daha yavaş büyüyen ve beklenen oranda gelişmeyen progerialı çocuklar; belirgin gözler, gagalı uçlu ince bir burun, ince dudaklar ve küçük bir çene gibi karakteristik bir yüz görünümü geliştirirler. Bu durum entelektüel gelişimi veya oturma, ayakta durma ve yürüme gibi motor becerilerin gelişimini etkilemez. Ortalama yaşam beklentisi yaklaşık 13 yıl olan progerialı çoğu çocukta, kalp sorunları veya felç nihai ölüm nedenidir.