Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 günü Ankara Çankaya'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Cinayet soruşturmasında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi, cinayeti organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve tetikçi Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkarttığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş dahil 21 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi Özyağcı ise cinayetten günler sonra Yunanistan'a kaçarken Edirne'de yakalanıp tutuklanmıştı.

DW Türkçe'nin haberine göre; soruşturmada çarpıcı bir gelişme yaşandı. Suikast öncesi konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Özyağcı'yı kaçırmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmıştı.

Demirbaş'ın o evde yakalanması ile ilgili olarak polislerin tuttuğu tutanak kayboldu. Üç savcının yürüttüğü soruşturmada iddianame yazımı aşamasına önümüzdeki günlerde geçilmesi beklenirken, tutanak soruşturmada önemli deliler arasındaydı.

SORUŞTURMA DOSYASINA TUTUNAK GİRMEDİ

Yaşanan bu gelişme sonrasında savcılığın soruşturma dosyasına da tutanak girmedi. Bu sebeple savcılık Kılavuz hakkında herhangi bir işlem yapamadı.