HaberTürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Altılı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayının ilan edilmesi değerlendirilirken Sevilay Yılman ile Hasan Öztürk arasında gergin dakikalar yaşandı.

Hasan Öztürk CHP ile Saadet Partisi arasındaki ilişkiye geçmişe atıf yaparak değindi. Buna dayanamayan Sevilay Yılman tartışmaya girdi. Hasan Öztürk'ün cevabı, stüdyoyu terk etmek oldu.

BU KİNİ NEDEN HATIRLATIYORSUNUZ?

Gazeteci ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ilerleyen dakikalarda Saadet Partisi ve CHP'nin geçmişteki ilişkisinden bahsedince, gazeteci Sevilay Yılman bu davranışı kin tutmak olarak nitelendirdi.

Yılman, 'Bu kin ya kin bu. Neden hatırlatıyorsunuz? Bu kinden vazgeçin. Neden Saadet Partisi'nin önünde cumhurbaşkanı adayının açıklanmasını yadırgıyorsunuz?' ifadelerini kullandı.

Öztürk ise kin tutmadığını belirterek şunları söyledi:

'Ben şunu söylüyorum; CHP zihniyeti diyen, CHP'yi sürekli rakip olarak gören Erbakan'ın partisi olarak devam eden Saadet Partisi'nin önünde, bugün CHP'nin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi. Bunun kin tutmakla ne alakası var?' Yılman'ın 'kin tutuyorsun' sözlerine sinirlenen Öztürk, 'Kindar dediniz, alevilik meselesini hatırlattınız. Sizinle bu ortamda oturmam ben. Siz işi başka bir noktaya getirdiniz.' diyerek stüdyoyu terketti.