Rus güçlerinin dün sabah erken saatlerde Kiev'i İran'ın Şahit-136 (Shaded-136) kamikaze drone'ları ile vurduğu iddia edildi. Sosyal medyaya düşen görüntülerle de güçlendirilen iddiaya yanıt ise Rusya'dan bugün geldi. Görüntüler ile ilgili açıklama yapan Kremlin, Ukrayna'da İran'dan alınan İHA'ların kullanıldığına dair iddiaları kesin bir dille yalanladı. Sözcü Peskov, 'Böyle bir bilgiye sahip değiliz. Saldırılarda Rus isimlerine sahip Rus silahları kullanıldı' dedi.

'RUS SİLAHLARI KULLANILDI'

Ukrayna'da İran'dan alınan İHA'ların kullanıldığına dair basında yer alan iddiaları kesin bir dille reddeden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'Hayır. Böyle bir bilgiye sahip değiliz. Rus isimlerine sahip Rus silahlarının kullanıldığını biliyorsunuz. Bununla ilgili diğer tüm soruları Rusya Savunma Bakanlığı'na iletebilirsiniz' dedi.

'İLHAK EDİLEN BÖLGELER RUSYA'NIN KORUMASI ALTINDADIR'

Ukrayna'dan ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un, Rus nükleer kalkanı dahilinde korunup korunmadığı konusunu da değinen Peskov, 'Biliyorsunuz, yakın zamanda Rus topraklarına yeni katıldılar. Bu nedenle yeni bölgelerin Rusya Federasyonu'nun güvenlik, yasal, ekonomik ve sosyal sisteme entegre edilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Bu bölgeler Rusya'nın ayrılmaz bir parçasıdır ve bu yönde tümü koruma altındadır. Güvenlikleri, Rusya Federasyonu toprakları ile aynı düzeyde sağlanıyor' ifadelerini kullandı.