DOLAR

38,8669$% -0.02

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

43,9616% 0.08

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.124,96%0,40

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.784,00%0,42

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.037,00%0,37

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

4151519฿%0.91449

Created with Highcharts 8.2.2
a
  • Dijital Gaste
  • Gündem
  • Sağlık emekçilerinden Filistin işgaline sessiz kaldığı için DSÖ'ye tepki

Sağlık emekçilerinden Filistin işgaline sessiz kaldığı için DSÖ'ye tepki

Ankara'da toplanan sağlık emekçileri, Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sessiz kaldığı gerekçesiyle protesto etti.

Ankara‘da toplanan sağlık emekçileri, Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) İsrail’in Filistin‘e yönelik saldırılarına sessiz kaldığı gerekçesiyle protesto etti.

Sağlık emekçileri ellerinde “Gazze’de soykırım var” ve “Çocuklar ölürken susulmaz” yazılı dövizlerle DSÖ’nün Türkiye Ofisi önünde toplandı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, grup adına konuşan uzman doktor Muhammed Ali Ekşi, Gazze’de kadın ve çocukların katledildiğini hatırlattı.

Yaşıtları bilgisayar oyunları oynarken Gazze’deki çocukların “şehitçilik oyunu” oynadıklarını ifade eden Ekşi, “Anne babalar bombardımanda kim oldukları belli olsun diye evlatlarının kollarına isimlerini yazmaktadır.” dedi.

Ekşi; su, elektrik, ilaç, bez ve mama gibi en temel insani ihtiyaçların Gazze’ye giriş çıkışının engellenmesiyle 2,5 milyon insana her haliyle soykırım uygulandığını, hastanelerin jeneratörlerin, ilaçların ve sağlıkçıların enerjisinin bitmek üzere olduğunu belirtti.

AA-20231028-32548502-32548498-SAGLIK_CALISANLARI_ISRAILIN_SALDIRILARINA_TEPKISIZ_KALDIGI_GEREKCESIYLE_DSOYU_PROTESTO_ETTI

“Neden susuyorsunuz?”

Hekimler olarak DSÖ’ye seslendiklerini söyleyen Ekşi, “Soykırım yaşanırken, insanlar gencecik yaşta hayattan koparılırken, fosfor bombaları sivillerin üzerine yağarken, hastaneler, ambulanslar hedef alınırken, yüzlerce sağlıkçı ve hekim vefat ederken neden susuyorsunuz? Yapmanız gerekeni yapın ve uluslararası hukukun ve sözleşmelerin gereğini yerine getirin.” diye konuştu.

AA-20231028-32548502-32548500-SAGLIK_CALISANLARI_ISRAILIN_SALDIRILARINA_TEPKISIZ_KALDIGI_GEREKCESIYLE_DSOYU_PROTESTO_ETTI

Uzman doktor Muhammed Ali Ekşi, “Hekimler olarak çağrımızdır, Gazze’ye acilen yaşam koridoru açılmalıdır. Gönderilen tıbbi yardımlar bir an önce Gazze’deki hastanelere ulaştırılmalıdır. Gönüllü sağlıkçıların bölgeye yardımları ve hasta transferleri için sağlık koridorları açılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Araç sahipleri dikkat: Mazota indirim geliyor

HIZLI YORUM YAP