Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı HDP açıklamasında 'Elbette HDP'yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye'nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir' demişti. Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas konuyu köşesine taşıdı.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas yazısında 'Meral Akşener istediği kadar kulağının üzerine yatsın, HDP artık altılı koalisyonun yedinci ortağıdır. HDP masaya oturacak ve tüm isteklerini onlara dayatacaktır' ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in büyük bir siyasi hata yaptığını savunan Barlas, 'Bu saatten sonra HDP'nin dayatmalarına yaptığı her itirazda eleştirilecek, itibarsızlaştırılacak 'oyunbozan' damgası yiyecektir. Onu sosyal medyada linç etmeye hazır yüz binlerce CHP'li trol bekliyor. Yalnız unuttukları bir şey var. Seçmen artık bilgiye çok kolay ulaşıyor. Türkiye'ye ihanet edeni de görüyor, ülkesi için gecesini gündüzüne katanı da. Masa başında hazırlanmış uyduruk anketler sizi yanıltmasın. Son 15 seçimde yanıldılar. 14 Mayıs'ta yine yanılacaklar' diye yazdı.