Suriye Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında bir görüşme organize etmeye çalıştıklarını duyurdu.

Dubai merkezli El Arabiya kanalına konuşan Lavrentyev, olası bir Esad-Erdoğan görüşmesi hakkında Lavrentyev, 'Böyle bir görüşmenin genel olarak olumlu ve faydalı olacağına inanıyoruz ve bu yöndeki çalışmaları sürdürüyoruz' dedi.

Lavrentyev daha önce yaptığı açıklamada da Erdoğan-Esad görüşmesine önem verdiklerini belirterek, 'Böyle bir görüşmeyi her zaman savunduk ve hatta, geçmişte bunu organize etme ihtimalini de değerlendirdik. Fakat şunu tekrar etmek isterim ki, Türk tarafı gerekli koşulların henüz oluşmadığına inanıyor. Bununla birlikte, böyle bir görüşmenin faydalı ve sembolik olacağına inanıyoruz ve bu yönde daha fazla çalışma yapacağız' demişti.

KREMLİN: SOMUT BİR ADIM YOK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın olası görüşmesi ve bu görüşmenin düzenlenmesiyle ilgili somut adımlar atılıp atılmadığı sorusunu yanıt verdi.

'Hayır, bir somutluk henüz yok' diyen Peskov, Erdoğan ile Esad'ın bir araya gelmeleri olasılığının olduğunu belirtti.

Sözcü, '(Rusya) Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, Suriye'nin çevresi ile içinde barış ve istikrar sağlanması adına böyle bir temas gerçekleştirilmesinin memnuniyetle karşılanacağını son birkaç senedir defalarca söyledi. Rusya tarafı da tabii ki bu temasa her şekilde katkıda bulunmaya hazır' ifadelerini kullandı.
Ayrıca Moskova'nın Erdoğan ile Esad'a bir araya gelmeleri için somut bir davette bulunup bulunmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Peskov, 'Hayır, henüz böyle somut bir adımdan bahsedemeyiz' dedi.