Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) öncülüğünde, 'Nevruz ateşiyle özgürlüğe' adlı programı İstanbul Yenikapı Meydanı'nda düzenlendi. Her yıl düzenlenen bu etkinliklere de terör gölgesi düştü. Etkinlikte parti genel başkanı Pervin Buldan terörist başı Abdullah Öcalan'a 'Sayın' diyerek serbest kalmasını istedi.

Alanda toplanan şahıslar, terör örgütü PKK ve Terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Valiliğin belirlediği alanlarda İstanbul Yenikapı, İzmir'de ise Gündoğdu Meydanı'ndan yapılan HDP'nin Nevruz etkinliğinde terör propagandası yapıldı.

İstanbul'da yapılan etkinlikte PKK lehine sloganlar atılıp, sözde Kürdistan paçavraları açıldı.

Çeşitli sloganlarla başlayan kutlamalara, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, birçok siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

PERVİN BULDAN, ÖCALAN'A 'SAYIN' DEDİ, SERBEST KALMASINI İSTEDİ

İstanbul'daki 'Nevruz' etkinliğinde konuşan HDP Genel Başkanı Pervin Buldan, terörist başı Abdullah Öcalan'a 'Sayın' dedi, serbest kalmasını istedi.

Buldan, 'Türkiye halkları tecrit istemiyor. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin bir an önce kaldırılmasını istiyor' dedi.

224 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Batman ve Mardin'de de 'Nevruz kutlaması' adı altında terör örgütü propagandası yapıldı. İstanbul Valiliği, alana yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışan, yasadışı slogan atarak taşkınlık çıkaran 224 kişinin yakalandığını açıkladı.