Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen 'Pençe Kılıç Harekatı'nın detayları ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Pençe Kılıç Harekatı'nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı.

Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa hava harekatıyla vurulurken, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti.



Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, harekattan yeni bir görüntü paylaştı. Görüntülerde bombaların üzerine İstiklal Caddesi'ndeki patlamada hayatını kaybeden Yağmur ve Ecrin'in isimlerinin yazıldığı görülüyor.

TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekatı kapsamında 70'e yakın hava aracıyla 140 km derinliğe inildi ve toplam 89 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunuyor. Harekatta büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı.

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen 'Pençe Kılıç Harekatı'nın detayları ortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran'dan harekata ilişkin brifing alan Akar'ın 'Şu andan itibaren Pençe Kılıç Harekatı'nı başlatıyoruz' talimatının ardından uçaklar üslerinden havalandı.

YAĞMUR VE ECRİN'İN ADI YAZILDI

Milli Savunma Bakanlığı, harekatla ilgili yeni bir görüntü paylaştı. MSB'nin paylaşımında, 'Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Görmek istemeyenler olsa da terör örgütü PKK/YPG bu coğrafyada bebekleri ve çocukları acımasızca katletmeye devam ediyor. Son olarak dünyalar tatlısı Ecrin ve Yağmur'u bizlerden ayırdılar. Çocuk katillerinden hesap sormaya devam edeceğiz!' denildi.