TBMM'deki Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yargının tek adam rejiminde talimatla hareket ettiğini söyledi ve 'Kritik davalarda, kimin hapse gireceğine dünya liderimiz karar veriyor, kimin hapisten çıkacağına ise dünyanın diğer liderleri.' dedi.

Özel, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla 44 bin 675 dava açıldığını da belirten Özel, 'Gelecek sene Cumhuriyetin 100. yılındaki seçim referandum niteliğinde olacak' dedi ve şunları söyledi:

– Bir Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti genel başkanı. Cumhurbaşkanına hakaretten Turgut Özal için 207 dava açılmış, Abdullah Gül 848, Recep Tayyip Erdoğan için ise 44 bin 675 dava. Milletle sorunlu olan bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. 10 ayda örtülü ödenek harcaması 2.7 milyara ulaşmış. Bu rejim ekonomiye, işsizliğe, enflasyona, kadın cinayetlerine, çocuklara, gençlere iyi gelmedi.

MERKEL MİNİBÜSE BİNİYOR

– 'Hepimiz aynı gemideyiz' diyen Erdoğan, geminin yönünü başka tarafa çevirdi. Katetmek istediğin yolun sonunda Şangay İşbirliği Örgütünden bahsediyor. Bir tarafta 4.500 dolar gelir var, öbür tarafta 45 bin dolar… Dünyanın en pahalı arabalarını üretiyorlar, mesela Merkel bıraktı gitti. 10 pahalı Mercedes'ten 2'sini bizimkine, 2'sini Katar'a, 1'i Arabistan ve BAE'ye satıyor. Merkel'in kendisi minibüse biniyor.

KİM HAPSE GİRECEK?

– Her şeye bir tek kişi karar veriyor. Bakanlar yetkiyi dolmakalemin ucundaki mürekkepten alıyor. Gelişleri de gidişleri de öyle. Bu mürekkeple sabah vali, öğleden sonra il başkanı atanıyor. Türkiye'de kritik davalarda, kimin hapse gireceğine dünya liderimiz karar veriyor, kimin hapisten çıkacağına ise dünyanın diğer liderleri… 250 yıl önce Montesquieu 'Yasama, yürütme, yargı birbirine ne kadar yakınsa devlet o kadar çöker' demişti. İnatla bu devlet gemisini çökertiyorsunuz.

SWAP AÇAN 3 ÜLKE VAR

– 'Verin yetkiyi görün etkiyi' diyordunuz. Yiğit Bulut, 1 TL 1 dolara eşitleyecekti. Şimdi dolar 18 lira. Türkiye'ye swap açan ülkeler Katar 15, Çin 6, BAE 5 milyar. Hani darbenin finansörü idi ya şerefsizler… Kore'nin 2 milyar doları vardı, öyle kaldı. Koca dünyada 3 ülke swap açıyor.

YAP-İŞLET, TORUNA BORÇ BIRAK

– Dolar erimesin diye 128 milyar dolar sattınız. Hepimizin anne, babasından emanet rezervi erittiniz. Şimdi torunlardan aldığınız emaneti satıyorsunuz. Kamu Özel İşbirliği diye bir icat çıkardınız. Yap-İşlet toruna borç bırak. Rejimin çivisinin çıktığı yerdeyiz. Uyuşturucu, rüşvet alan danışmanlar hakkında soruşturma açılmıyor.