CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde iktidar, muhalefet ayırmadan tüm belediye başkanları ile istişarede olduğunu belirterek, 'Sahada sadece CHP'li belediyelerle çalışmıyor. Bunu Recep Tayyip Erdoğan yapmıyor. Türkiye'nin böyle bir yaklaşıma değil; Kemal Bey'in dün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiği yaklaşıma ihtiyacı var' diye konuştu.

AFAD'ın gevşekliğinden

Deprem bölgelerinde en çok gelen taleplerden birinin çadır olduğunu kaydeden Özel, 'Şu anda çadır üretenlerin hepsi, devlete çadır üretmekle meşgul. Çadır açığımız büyük. 'Bugün çadır niye yok' diye sorarsanız, 2018'den beri Süleyman Soylu'ya bağlı bir kurum olarak çalışan AFAD'ın gevşekliğinden. 2,5 yıl Kızılay'dan çadır almamışlar. Son raporlarında 100 binden az çadırları var. 100 bin çadırla bu afete yakalanmışlar. Parası ile çadır alacağız CHP'li belediyelere, çadır yok; çünkü AFAD'a çadır dikiyorlar' dedi.

Özel, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu karma komisyonun, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 1 Mart 2023'te savunmalarını istediğini anımsatarak, Ali Mahir Başarır'ın Hatay'da görevli olduğunu söyledi. Özel, 'Enkaz altından can kurtarmaya çalışan milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmaya çalışıyorlar' ifadesini kullandı.