14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine sayılı günler kaldı. Birçok senaryonun konuşulduğu seçimlerde muhalefetin kazanması durumunda Merkez Bankası'nın (TCMB) başına kimin atanacağı da merak ediliyor.

Sosyal medya paylaşımlarıyla sıkça gündem olan ünlü iktisatçı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı'na Prof. Dr. Hakan Kara'yı önerdi.

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bana soruluyor, Merkez Bankası Başkanı kim olmalı diye. Net yanıtım var: Merkez Bankası Başkanımız, Prof. Dr. Hakan Kara olmalı. Bu konuda çok netim. Hakan alanında uzman, tam liyakatli, Kurumu çok iyi biliyor ve tam bir beyefendi.' dedi.

Hakan Kara Demirtaş'a teşekkür ederek şöyle cevapladı, 'Kıymetli Hocam, nazik mesajınız için çok teşekkür ederim. Onur duydum. Bu ülkenin yetiştirdiği, bu göreve layık çok sayıda değerli uzmanımız var. Vatanını seven, devletine ve bütün topluma gönülden hizmet edecek herkese desteğimiz tam olacaktır'

Uzun yıllar TCMB'de başekonomist olarak görev yaptıktan sonra Ağustos 2019'da Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde görevden alınmıştı.

Kara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık 2022 tarihinde açıkladığı 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı vizyon belgesinin tanıtım toplantısında sunum yapmıştı.