Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Hatay'da yıkılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığını açıkladı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, binanın sağlam olduğunu, ancak bina önüne 'dilatasyon koyulmaması' nedeniyle yıkımın gerçekleştiğini belirtti.

'RÖNESANSIN YAPI SAĞLAM'

Antakya'da TMMOB ile yıkıma ilişkin ayrıntılı inceleme yaptıklarını belirteren Ercan 'Akşam Antakya'nın TMMOB oda temsilcileri, belediye başkanı, gönüllülerlerle Defne'de sobalı bir çadırda, 4 saat çok verimli geçen teknik bir toplantı yaptık. Deprem, oluşumu, etkileri, toplumsal, tinsel (ruhsal) boyutu, göçüklerin nedenlerini ayrıntılı inceledik. Antakya'daki, TMMOB toplantısında iki bodrumlu, arkaya kapaklanan Rönesans yapısının sağlam olduğu, ancak bodrumların L biçimli olup, yapı birleşim yeri boyunca, önde dilatasyon koyulmaması nedeniyle yıkıldığına karar verdik.' dedi.