AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlılığını anlatmaya çalışırken 'Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' ifadeleri siyasette tartışmaya yol açmıştı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da tartışmaya dahil olarak, Yediyıldız'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Enginyurt açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Tayyip abisinin Ayakkabısını yalayan AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız 'Bizim yöremizde bu ifadeler normaldir, kullanılır' demiş. Şenel efendi. Biz Orduluyuz ve bırak ayakkabı yalamayı, kralının karşısında eğilmedik. Sen yöreyi değil, şahsi yalamacılığını yaptın. Yazık.'

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de yaptığı açıklamada Ordu'da böyle bir deyimin olmadığını belirterek, 'Şenel Yediyıldız'ın mecliste fezlekesi var ama işleme alınmıyor, demek ki yalayan kurtarıyor. Şenel Yediyıldız'a göre sağlıkta şiddetin nedeni de hastalara iyi davranmayan doktorlar' açıklamasında bulundu.

YEDİYILDIZ ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Yediyıldız, kendisine yönelik artan eleştiriler sonrasında ise gece yarısı sosyal medya hesabından özür dileyerek şu açıklamayı yapmıştı:

'Kamuoyunun bilgisine. 22 Ocak 2023 tarihinde Tv52'de Samet Yaşaryıldız ile 'Gündem' programında yapmış olduğu açıklamalar esnasında sürçülisan ederek yanlış yorumlanmaya müsait maksadını aşan ifadeler ortaya çıktığını üzülerek ifade eder milletimizden özür dilerim.'