Millet İttifakı'nın topantısının ardından adaylık krizi yaşanmıştı. Masayı terkeden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüyle geri döndü. Meral Akşener'in Altılı Masa'ya dönmesi sonrası ilk anketler yapılmaya başlandı.

ORC Araştırma, Altılı Masa'daki hemen ardından 4-6 Mart tarihinde 28 ilde 1850 katılımcı ile CATI yöntemiyle araştırma yaptı.

ORC Araştırma'nın Altılı Masa'daki krizin ardından gerçekleştirdiği cumhurbaşkanlığı seçimi anketine göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 56,8 oy oranına ulaştı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43,2'de kaldı.

Ankette katılımcılara, '14 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun yarışması durumunda oyunuz bu 2 adaydan hangisine verirsiniz?' sorusu yöneltildi.

Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 56,8 oy oranına ulaşırken, Cumhur İttifakı adayı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43,2'de kaldı.