6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur, 'Baraj duvarı patladı' paylaşımı yapmıştı. Soruşturma geçirmesine sebep olan olayla ilgili Oğuzhan Uğur gerçekleri tek tek anlattı. Uğur, 'Ben yardımlara başladığım andan itibaren bana saldırmaya başladılar.' ifadelerini kullandı..

Uğur sözlerine şöyle devam etti:

'Bölgeden saat 12.30 civarında 'Baraj patladı' diye bir anons geçiyor telsizden, birileri ihbarda bulunuyor kolluk kuvvetlerine. Bir anda bir yaygara kopuyor, ağlayarak insanlar 'Baraj patladı ne olur sesimizi duyurun' diye ekibimize ve her yere mesaj atıyorlar. Ekip de teyit almak için tekrar bölgeye ulaşıyor. Bölgeyi uydu haritasıyla izleyen bir görevli de Babala ekibini arıyor 'Uydudan görüyorum, su basıyor' diyor, teyit ediliyor ve tweeti gönüllü ekip atıyor. Ben yardımlara başladığım andan itibaren bana saldırmaya başladılar''

TWEET GÖNÜLLÜ EKİP TARAFINDAN ATILDI

Bölgeyi uydu haritasından izleyen bir görevlinin de Babala TV ekibini aradığını ve 'Uydudan görüyorum, su basıyor' diye hadiseyi teyit ettiğini anlatan Uğur, söz konusu tweet'in gönüllü ekip tarafından atıldığını açıkladı.

Uğur yardımlara başladığı andan itibaren kendisine saldırıldığını belirterek, '10 sene önceki videolarımı çıkarıp koymaya başladılar. Gezi Parkı döneminden fotoğraf koymaya başladılar. Bir baktım depremdeki insanlara yardım etmek yerine birilerine cevap vermeye başladım' şeklinde konuştu.