Ankara'nın askıya aldığı Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmeleri dün Brüksel'de NATO karargahında yeniden başladı. Brüksel'deki NATO karargahında gerçekleştirilen, Türkiye ile NATO'ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü muhtıra çerçevesinde kurulan 'Daimi Ortak Mekanizması'nın üçüncü toplantısında kameralara yansıyan bir detay ise tepki çekti.

Toplantı sonrasında görüşmelerde Türkiye'yi temsil eden heyet adına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklama yaptığı esnada Korgeneral Göksel Kahya'nın, masada biriken boş bardakları topladığı görüldü. O anlar Anadolu Ajansı tarafından canlı yayınlandı. Görüntüler ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu ve tepki çekti.

'ÜNİFORMASI OLAN BİR PAŞA BUNU YAPMAZ'

Halk TV'de Lider Masası konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da o görüntülere sert çıktı. Silahlı kuvvetlerin itibarının zedelenemeyeceğinin altını çizen Davutoğlu şunları kaydetti:

'Bakın, bugün gördüğümde gerçekten 'içim cız yaptı' derler ya evet; silahlı kuvvetlerimizin milli itibarını korumak vazifemiz. NATO toplantısı ve NATO temsilcisi general çay bardağı alıyor. Üniforması olan bir Paşa bunu yapmaz. Bunu gördüm videoda 'Nasıl olur bu!' dedim. Evet silahlı kuvvetlerin geçmişte vesayet gibi bir konumu olmaz ama asla itibarı zedelenemez. Orada bürokratlar otururken, masadaki çay bardaklarını bir Paşa toplamaz. Üniforması olan bir Paşa silahlı kuvvetlerin şerefini, Türkiye Cumhuriyeti'nin de güvenlik şerefini temsil eder. Şimdi bu nasıl oluyor böyle!'