Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağı kulislerde konuşulmaya başladı. Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasına AK Parti ve MHP'nin olumlu baktığını söyleyen HaberTürk yazarı Nagehan Alçı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, '6284 sayılı Yasa'ya ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair AK Parti'nin içinde kadınlar çok emek verdi. Şimdi YRP'nin açıklaması adeta bu emeklere bir sabotaj… Sadece AK Parti değil Mütevelli Heyet Başkanlığını Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yıllardır bu konu üzerine büyük mücadeleler veriyor. Acaba içine düştükleri tartışmaya dair partinin içinde nasıl bir görüş hakim? Kadınlar ne düşünüyor?' diye yazdı.

GERİ ADIM ATARLARSA KARIŞLARINA DİKİLİRİM

İstanbul Sözleşmesi'nin, 'bazı bağnaz çevrelere' kurban edildiğini kaydeden Alçı, 'Ancak ben bu yanlışın 6284'te yapılacağını hiç sanmıyorum. AK Parti'nin içinde bu konuda çok net ve kararlı bir irade gördüm. Şayet bu iradeye rağmen geri adım atılırsa da gücüm elverdiğince bunun karşısına dikileceğimi buradan beyan ediyorum…' ifadelerini kullandı.