Naci Görür'den Malatya depremi sonrası yeni fay uyarısı

Kahramanmaraş depreminin yarası sarılmaya çalışılırken yeni deprem haberlerinin ardı kesilmiyor. Dün saat 12.04'te Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde yıkılan binalar olurken, Naci Görür konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen deprem sonrası açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kent sabah saatlerinde de 4.1 şiddetinde depremle yine sallandı. 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür son depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı ve şunları kaydetti:

“Yeşilyurt, Malatya'da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6'lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin” 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN