Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tuna, Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir, Kanal5 Ankara Temsilcisi Aydın Tufan ve Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat'ın yaptığı Ankara Meydanı programına telefonla bağlandı. Mustafa Tuna, Ankapark konusuna ilişkin soruları cevapladı.

Ankapark'la ilgili bir soruya da yanıt veren 'Bu konuda çok konuşmak istemiyorum, Melih Gökçek bazı şeyleri hatırlamıyor veya yanlış hatırlıyor yaşı hayli ilerledi, Allah ömür versin' dedi.

'Sayın Mansur Yavaş gazetecilere Ankapark'ı gezdirdi, yıkık ve harabe bir hali vardı. Siz nasıl devraldınız, siz nasıl devrettiniz? AK Parti teşkilatlarının üzerine en çok Ankapark üzerinden geliniyor. Siz hem Tayyip Erdoğan'a destek olmak için istifa edeceğim diyorsunuz hem de Ankapark gibi bir konuda konuşmuyorsunuz?' sorusuna da cevap veren Tuna, şunları söyledi:

'Açılışının Cumhurbaşkanımızın iştirakiyle gerçekleştirdik, benden önce 10 yıllığına tahsisliydi, ticaret yapılacak durumda değildi, bizim zamanımızda 29 yıllığına çıkartıldı. Melih beyle ilgili konuşmak istemiyorum. Ben Melih Gökçek'i Allah'a havale ediyorum. Bu konuyla ilgili Melih gökçek bazı şeyleri yanlış hatırlıyor. Açılışını Cumhurbaşkanımız yaptı, faaliyetine işletmeci başladı, benden sonraki süreçte hukuki olarak ne oldu bitti bilmiyorum. Kamuoyunun önünde gerçekleşiyor. kiracı tahliye etmedi, tahliye süreci yargıya taşındı, kiracımı haklı değil mi, yargı kiracıyı tahliye kararı vermiş, olabilir. kiracı niye tahliye etmedi bilmiyorum. Büyükşehir kirasını alamadığı için tahliyesini istemiş ben bilmiyorum.'