Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) genel başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı açıklamasında 'PKK'ın uzantısı HDP'nin içerisinde olduğu ya da desteklediği bir cumhurbaşkanı adayı desteklenemez, bir ittifak desteklenemez. Bunun ağır vebali olur. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada çok ağır bedel ödemek zorunda kalırlar' dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. Destici, ilk olarak Vali Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Destici daha sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri kullanılamaz hale gelen veya yıkılan afetzedelerin kaldığı çadır kente gitti. Destici daha sonra 1282 gündür HDP önünde 'evlat nöbeti' sürdüren aileleri ziyaret etti.

Burada açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin varlığına son vermesi gerektiğini savunarak 'Artık bu işi uzatmanın anlamı kalmamıştır. Terör örgütünün dünyanın hiçbir yerinde partisinin olmasına müsaade edilmez. Bunlar açık durduğu ve sözde siyasi parti faaliyetlerine devam ettiği sürece bu milletin evlatlarını dağa, terör örgütüne götürmeye devam edecekler. Hukuk ve siyasetin de buna gerekeni yapması lazım' diye konuştu.

'BAZI ÇEVRELER TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYOR'

Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasında oynanan ve tartışmalara neden olan maçla ilgili soruyu da cevaplayan Destici, tribünde açılan 'Toros' resimleri ve bazı figürlerin gladyo döneminin Türkiye'sinin fotoğrafları olduğunu söyledi. Destici, 'Derin devletin işbaşında olduğu dönemlerin fotoğrafları ve simgeleridir. Bunlar Bursaspor veya bu ülkedeki herhangi bir takımın taraftarının kendi aklıyla planladığı işler değil. Dolayısıyla da bizim asıl dikkat etmemiz gereken mesele budur. Belli ki bazı çevreler yine Türkiye'yi karıştırmak ve birtakım provokatif hadiseler istemektedir. Esas görmemiz gereken bu. Türkiye ne gladyo dönemlerine ne de benzer dönemlere dönemez. Türkiye kadim bir devlettir. Bu devlet Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Alevisi ve Sünnisiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Dolaysıyla bunu bileceğiz. Herkes bu anlamda eşit yurttaştır. Kim Türkiye Cumhuriyeti'nin kadim geleneğine veya hukuk devleti olma statüsüne saldırıyorsa ya da bunların dışında yeni arayışlar içine giriyorsa buna müsaade edilmez. Tüm Bursa halkına itham etmeleri de yanlıştır. Kimler bu pankartları ve sloganları attırmışsa devletimiz gereken soruşturmaları da başlatmıştır. Hukuk önünde hesap verecektir' dedi.

'AĞIR VEBALİ OLUR'

Sözlerinin devamında, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Destici, şunları söyledi:

'PKK'nın uzantısı HDP'nin içerisinde olduğu ya da desteklediği bir cumhurbaşkanı adayı desteklenemez, bir ittifak desteklenemez. Bunun ağır vebali olur. Bu anaların ve babaların ahları da en çok da kahraman şehitlerimizin geride bıraktığı annelerin ve babalarının ahları da onlara mutlaka vurur. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada çok ağır bedel ödemek zorunda kalırlar. Açıklanan metinde iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması muallaklığı var.