Suç örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ve gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nde dijital tecrit altında tutulan Sedat Peker hakkında imza kampanyası başlatıldı.

'Dijital tecridi durdur, Sedat Peker'i konuştur' başlıklı imza kampanyasını sosyal medya hesabından paylaşan Sedat Peker'in eşi Özge Peker, 'Eşimin paylaşım yapmasını isteyenler için change.org'da başlatılan linki sizler için aşağıya bırakıyorum. Adınızı, soyadınızı ve mail adresinizi yazarak destek amaçlı oy verebilirsiniz. Verdiğiniz oyun geçerli olabilmesi için mailinizden doğrulatmayı unutmayın' diye yazmıştı.

Memleket Partisi lideri İnce'den Peker için başlatılan kampanyaya destek geldi. İmza kampanyasının internet sitesini Twitter adresinden paylaşan İnce, 'Sedat Peker'e yönelik dijital tecritin kaldırılmasını destekliyorum ve ben de imza veriyorum. Bırakın konuşsun, bildiklerini anlatsın, iddiaları yargıya taşınsın ve ucu kime dokunursa dokunsun, sonuna kadar araştırılsın' ifadelerini yazdı.