CHP'nin Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi Millet İttifakı'na davet edeceği ve CHP listesinden aday göstereceği iddiası siyaset gündemini hareketlendirdi.

Habertürk'te 'Nedir Ne Değildir Özel' programına konuk olan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 'Muharrem İnce, Millet İttifakı'na gelir mi' sorusuna 'Sayın Muharrem İnce'den görüşme talebi yok' diyerek yanıt verdi.

'Sistemin genişlemesi mutabakatla olur. 6 parti mutabık kalırsa 7 parti gelebilir. AB'de 27 ülke, 28'inin gelmesi için 27'inin evet demesi gerekir' diye konuşan Babacan, '6'lı masanın mutabakat mekanizmasıyla çalıştı, onun için sağlam yürüdü. Cumhuriyet tarihinde böyle bir örnek yok. İlk gün komisyonu kurduk, arkadaşlara dedim ki, 'Her şey üzerinde anlaşılmadıkça hiçbir şey üzerinde anlaşılmamıştır'. Bütün komisyonlarda uzlaştık. Bugüne kadar geldik çok şükür. Sistemli çalıştıktan sonra bir şey olmaz. Bakılır edilir, tabii ki bu konu daha çok herhalde sayın İnce'nin daha önce gelmiş olduğu parti vardır. Onların eski hukuku var. Önce oralarda konuşulur' ifadelerini kullandı

'HUKUKUM OLMADI, OLMAYACAK'

Babacan'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, 'Sayın Ali Babacan'ın hakkımda söylediği 'Bizim eskiden de bir hukukumuz yok ki Sayın İnce'yle' sözü, sonuna kadar doğru. Benim ne geçmişte ne de bugün bu tiplerle bir hukukum olmadı, olmayacak' ifadelerini kullandı.

İnce, Cumhurbaşkanı adayı olan herkesi arayıp tebrik edeceğini ve başarılar dileyeceğini belirtip 'Kampanyada, emekli maaşımdan hepsinin hesabına para yatıracağım. Ben milletimize zarar veren siyasetteki bu kutuplaşmayı ve nezaketsizliği yok edeceğim. Geçen seçimde bunun karşılığını göremesem de' açıklaması yaptı.

İnce ayrıca Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın 'Muharrem İnce bakanlık mı istiyor?' başlıklı yazısında göre de 'Bana hiçbir teklif gelmedi. Giderim ya da gitmem... Ben herkesle görüşürüm ama gelmiş olan bir teklif yok. Pazar günü de partimizin üyeleri sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecekler. Bizim tüzüğümüz öyle' diye konuştu.