Seçim güvenliği için harekete geçen muhalefet sandık önlemleri konusunda kararlar aldı ve çalışmalarını hızlandırdı. Muhalefetin planı ise her sandıkta iki kişi görevlendirmek. Parmak boyasının yokluğunda ıslak imzalı tutanaklara daha da önem veren muhalefet deprem bölgesi için de özel çalışma yürütüyor.

Muhalefet cephesinden 'Islak imzalı tutanakların tamamını elimizde bulundurduğumuz sürece, herhangi bir şekilde oynama olursa bunları yakalayıp ifşa etmek çok kolay' düşüncesi hakim.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 'Seçmenin hareketliliğini inceliyor olacağız. Eğer seçmen, kütüğünü taşımamışsa onları seçim bölgelerine tekrar taşımak için çalışmalar yapağız. 6 parti olarak her sandıkta en az 2 kişi olmak gibi bir amacımız var. CHP örgütleri 250 bine yakın kişiyi görevlendirdi. Bizim kullandığımız bir altyapımız var. YSK'den gelen sonuçları karşılaştırarak verileri takip ediyor olacağız' dedi.

BUĞRA KAVUNCU: İFŞA ETMEK KOLAY

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, 'Islak imzalı tutanakların tamamını elimizde bulundurduğumuz sürece, herhangi bir şekilde oynama olursa bunları yakalayıp ifşa etmek çok kolay. YSK verdiği rakamlarla, alınan ıslak imzalar toplanıp, sağlaması yapılıyor' diye konuştu.

'DAHA FAZLA GÖREVLİ, MÜŞAHİT VE HUKUKÇULAR OLMASINI İSTİYORUZ'

Deprem bölgesinde seçim zamanında özel ekipler kurmayı düşündüklerini söyleyen 6'lı masanın Seçim Güvenliği Komisyonu üyesi İlay Aksoy da, 'Daha fazla görevli, müşahit ve hukukçular olmasını istiyoruz. Ben de görev verilirse seçim zamanında Hatay ya da Adıyaman'da olmayı düşünüyorum. Çünkü oralarda bize ihtiyaç olacak' çağrısında bulundu.