Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milletvekillerinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda sorduğu sorulara yazılı cevap yollarken, çikolata ve kahve de gönderdi. Geçen hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bütçesi görüşüldü.

Milletvekilleri Bakan Özer'e çok sayıda soru sordu. Bakan Özer de, zamanın yetmediği gerekçesiyle toplantı sırasında cevaplayamadığı soruları milletvekillerine yazılı olarak gönderdi.

Komisyon üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, kendisine Milli Eğitim Bakanlığından gelen cevabı gündeme getirerek şunları söyledi:

– Bugün, bakanlık bana bir poşet göndermiş, bir de bir zarf göndermiş. Biz bakandan çocuklara yemek çıkarmasını istemiştik ama onu çıkarmadı, bize bir çikolata, bir de kahve göndermiş. Poşette bunlar var. Zarfı açtım, zarfta da şu cevap var: 'Eğitim öğretim yılı çalışma takvimi, yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının çalışma takvimi örneği esaslarına göre valiliklerle düzenlenmektedir.'

DALGA GEÇİYORLAR

– Cevap bu. Hangi soruya olduğu belli değil, neyin cevabı olduğu belli değil, cevap veriyor mu, o da belli değil. Tek bir cevap. Bu çikolata, bu kahve, bu zarf, bunların hepsi milletvekiliyle dalga geçmektir, bu Meclisle dalga geçmektir. Yüzlerce soru soruyoruz, bunlara bakanlar cevap vermiyorlar ve dalga geçiyorlar.