Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı bugün belli oluyor. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda aday konuşulacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayın toplantıda belirleneceğini, ancak ismin daha sonra açıklanacağını söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise 'Bazen apoletlerden vazgeçmek gerekir' açıklaması yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adayın belirleneceği kritik toplantı öncesinde 'Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz...' demişti. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da, Millet İttifakı'nın bugün düzenleyeceği toplantıda cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini söylemişti.

MANSUR YAVAŞ'TAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, Altılı Masa'nın kendisini aday gösterilmesi halinde tutumunun ne olacağı sorusu üzerine, 'Altılı Masa beni aday gösterirse bu benim için görevdir' yanıtını vermişti.