Son dakika hava durumu! Meteoroloji'den yeni açıklama geldi. Kar yağışının başlayacağı iller tek tek duyuruldu. Sıcaklıklar düşüyor. Kar yağışı ve sağanak günlerce etkisini sürdürecek. İşte güncel tahminler ve uyarılar...

Bugün ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Rize, Artvin, Van ve Hakkari çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

PROF. DR. ŞEN'DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumu ile yapılan açıklamada şunları söyledi: Bugün Artvin ve Hakkari'deki yağışın dışında ülkede yağış yok. Sıcaklıklar değişmiyor. Trakya ve iç kesimlerde sis var. Yarın sis etkisini kaybediyor. Batı bölgelerden yağışlı hava gelecek.

İstanbul bugün sabah erken saatlerde sisli, daha sonra sis etkisini kaybedecek ve parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık 11 C olacak ve yarın yağmurlu.

Yarın öğlen saatlerinden itibaren batı bölgelerimiz yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, Ege ve Akdeniz'de; Çanakkale, İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Isparta, Denizli'de yağış şiddetli olacak. Su baskını olasılığı yüksek. Hafta sonu İç Anadolu'da kar yağışı görülecek.