Meteoroloji, yaptığı açıklamada tüm yurdun yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirtirken, kar yağışının beklendiği şehirleri de duyurdu. Pazar gününden itibaren ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde yoğun yağış bekleniyor. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleriyle İç Ege'de kar beklentisi hakim.

MARMARA'DA ŞİDDETLİ SAĞANAK BEKLENTİSİ

Yeni haftaya birçok kent kar yağışıyla başladı. Yurdun bazı bölgelerinde yarın sağanak yağış görülecek. Sağanak yağışın özellikle Marmara Bölgesi'nde şiddetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de birçok ilde sağanak görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık Pazartesi (bugün) 28 şehirde kar yağışının etkili olacağını belirtti. Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyaran Meteoroloji, kar yağışının beklendiği illeri de sıraladı.

Bu şehirler de şu şekilde: Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan.

METEOROLOJİ'DEN SİS VE PUS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca yurdun büyük kesiminde görülecek sis ve pusa karşı dikkatli olunması konusunda da uyardı.

İSTANBUL'DA KIŞA HAZIRLIK TOPLANTISI

İstanbul'da Vali Ali Yerlikaya başkanlığında kışa hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda son hazırlıklar ele alınırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından birçok yol kenarına tuz kutuları konulduğu belirtildi.

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞININ BAŞLAYACAĞI TARİH

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, önümüzdeki günlere dair hava durumu yorumlarını kişisel Twitter hesabında paylaştı.

'Kardan adam' ve 'kar' emojilerini kullandığı mesajında 'Çok az kaldı İstanbul' ifadesine yer veren Ökten, şunları söyledi:

Dikkat! Ocak ayında Sibirya soğukları Balkanlar ve Ülkemize sık sık inebilir. Ocak, Şubat ve Mart aylarında dondurucu soğuklar ve yoğun kar yağışları hayatı olumsuz etkileyebilir...

2021 ve 2022'de etkili kar yağışları aldıktan sonra, 2023 acaba boş mu geçecek endişesi vardı. Şu anki gelişmeler son 2 seneden bile daha iyi. Kar yağışının Ülkecek tadını çıkaracağız. Az kaldı. İnanın çok az kaldı..

'Türkiye gerçek manada kışa giriyor. Kasım ve aralık aylarının Avrupa ve ABD için çok soğuk geçeceğini söylemiştik.

Ocak ayından itibaren mart sonuna kadar Türkiye soğuk tarafta kalacak. Stratosferik darbe de başlıyor. Soğuk ve kar yağışları ülkemize atak üzerine atak yapacak. 'Kıştan ümidim yok' diyenlere şaşırıyorum. İstanbul'a 2012'de ilk kar 14 Ocak'ta yağdı. 6 tane örtülük kar geldi. 2012 kışından memnun olmayan yoktur sanırım. 2004'te ilk kar 8 Ocak'ta geldi. Bugün 24 Aralık ve veriler çok iyi geliyor. Az daha sabır.

ABD kar altında. Sert bir aralık ayı yaşadılar. Ocak ayını ise daha ılıman geçirecekler. Soğuklar artık Türkiye'ye akmaya başlayacak. Sibirya sistemleri güçlenerek gelir. İzlanda sistemleri zayıflayarak gelir. Türkiye'ye gelmesini beklediğimiz soğuklar Sibirya kökenli. Dolayısıyla her gün güncellemelerde daha da güçlenen soğuklar göreceğiz. Efsanevi bir sistem gelebilir.'

ANKARA'YA İLK KAR DÜŞTÜ

Soğuk havanın etkili olduğu Ankara'ya bağlı Kızılcahamam ilçesinde dün öğleden sonra kendisini gösteren kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava Kızılcahamam'da kendisini kar yağışı olarak gösterirken, kartpostallık görüntüler oluştu.