İtalya Serie A ekiplerinden Atalanta forması altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken A Milli yıldız Merih Demiral, dünya devine transfer oluyor. 24 yaşındaki yıldız ismin kısa süre içerisinde resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Avrupa'da transfer döneminin bitimine saatler kala İtalya'da hareketlilik yaşanıyor. Atalanta'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken milli yıldız Merih Demiral, dünya devine transfer oluyor.

Bu sezon Atalanta formasını 17 maçta terleterek takımının vazgeçilmez isimleri arasında yer alan genç savunmacı İtalyan devine imza atmak üzere. Geçen sezon 5 milyon euro karşılığında Juventus'tan Atalanta'ya kiralanan 24 yaşındaki yıldız, bu sezon başında 20 milyon euro karşılığında bonservisiyle Atalanta'ya imza atmıştı.

İNTER'E İMZA ATACAK

Fransız devi PSG İnter'in savunma oyuncusu Skriniar'ı 20 milyon euro karşılığında kadrosuna katmaya hazırlanırken İnter'in de yıldız ismi sattıktan sonra Merih Demiral'ı kadrosuna katacağı ileri sürüldü. İtalyan ekibinin 24 yaşındaki milli yıldızı satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği iddia edildi.

İtalyan basınında La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre; Skriniar'ı PSG'ye göndermeye hazırlanan Inter, transferin son gününde Merih Demiral'ı kadrosuna katacak.

'INTER, MERİH'İ SEZON BAŞINDA DA KADROSUNA KATMAK İSTİYORDU'

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

'Bir savaşçıdan diğerine. Kulüp, PSG'ye gitmesi muhtemel olan Milan Skriniar'ın halefi için yeni bir arayış içine girdi. Yönetimin listesinde Merih Demiral da yer alıyor. Inter, Merih Demiral'ı sezon başında da kadrosuna katmak istiyordu. Merih Demiral, Atalanta da üçlü savunmada forma giydiği için Inter'e uyum konusunda endişe duymuyor. Bu açıdan bakıldığında, Gian Piero Gasperini'nin öğretileri, Şampiyonlar Ligi yarışında Simone Inzaghi'ye yardımcı olabilir ancak tabii ki önce Atalanta'nın özellikle transfer formülü konusunda ne derece açıklık göstereceğini anlamak gerekiyor. Müzakerelerin kısa süre içinde başlaması bekleniyor. Skriniar'ın Atalanta maçında forma giymesi beklenmiyor.'

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre Inter, Skriniar'ı yaklaşık 20 milyon euro'ya PSG'ye gönderecek. Inter, Skriniar'dan gelen bonservis bedelini ise Merih Demiral transferinde kullanacak.