FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuğu olan İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye uyarı geldi. Akşener 'Bahçeli'ye tavsiyem iktidar partisinin İmralı'yla görüştüğüne dair duyumlarımız var. Sonra zora düşülür' dedi..

İşte Meral Akşener'in İlker Karagöz'ün sorularına verdiği yanıtlar ve yaptığı açıklamalardan önemli başlıklar;

Cumhurbaşkanı adayı liderler masasından mı olacak?

-Evet karar masan çıkacak. Orası bir ortak akıl platformu.

-Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı ifade ettim. Başbakan adayı olacağımı söyledim. 31 Mart'ta CHP ile birlikte seçime gitmek ve teklifin onlardan gelmesi seçmeni tekrar ayaklandırmak içindi... Derdim parlamenter sisteme dikkat çekmekti. Hala tek adaylığa gidilmeli gerektiğini düşünüyorum.

Adaylı sistem mi?

-Kazanacak bir aday. Parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak bir adam. Devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. Millet İttifakı'nın adayı olacak. Olması gereken bu.

(Tunç Soyer, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün sözlerine gönderme yaparak, '100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. Yine o sabah, tam da bu bulunduğumuz yerden, Kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses, sadece bir kurşunun sesi değil, İzmir'den tüm Anadolu'ya yayılacak bir direnişin müjdecisiydi' dedi.)

Tunç Soyer'in sözleri sizi rahatsız etti mi?

-Atatürk'ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu'yla randevulaşma var mı?

Kılıçdaroğlu ben dahil 5 lideri ziyaret edecek. Görüşme kesin ama tarihi bilmiyorum.

İşsizlik

-İşsizlik düşmüyor. Artık insanlar o kadar umutsuz ki. İnsanlar iş aramaya devam ediyor. Ama bekar olanlar iş aramaktan vazgeçmiş durumda. Uzun zamandır esnaf geziyorum. Pandemi yoktu. Şu anda işçi sayısı düştü. İşsizlik artıyor.

-Yanıma bir kadın geldi. Oğlunun ayağında lastik terlikler var. Eşi işten çıkmış. Önceliği çocuğunu okula göndermek..

-12 yaşında bir çocuk. 'Çantalar çok pahalıymış dedi' babası asgari ücretle çalışıyormuş. 4 yıllık üniversite mezunlarının garsonluk yaptığı bir tabloyla karşı karşıyayız.

'Ben bunları duyunca ölüyorum ya'

-3500 lira emekli maaşı alan birinin geçinmesi mümkün değil. Bir kadın geldi 2 gündür yemek yemedim dedi. Ben bunları duyunca ölüyorum ya. Böyle bir şey yok. Ben arkadaşlarımla anlık hallediyorum bunları. Ertesi gün içinde döner almış yanına kadın. Yarın da yerim demiş.. 3500 lira emekli maaşıyla gıdaya erişemez.

'Fakir yanıyor. Rant yiyici daha fazla'

3, 5 maaş alan bakanlar var. 39 bin. 100 bin lira. günahtır ya. Bunların benzinleri, lojmanları bedava. Bir tarafta açlıkla boğuşanlar bir tarafta rant yiyiciler. Fakir yanıyor. Rant yiyici daha fazla.

-AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin açıklaması?

(AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki '2002'deki asgari ücretle ne alınabiliyordu, bugün ne alınabiliyor. Kaç kilo et alınıyordu, kaç kilo süt alınıyordu, kaç yumurta alınıyordu, kaç litre benzin alınıyordu? Bugün bunlar 3 misli, 4 misli daha fazla alınabilir hale geldi')

-Özhaseki'nin gerçeklikle bağlantısı kopmuş. Asıl mevzu bu ucube sistem bir Saray hayatı yarattı. Bir paralalal dünyada yaşıyorlar. Onun dediklerine psikologlar bakmalı.

'3,5 yaşındaki çocukların açlıktan kemikleri sayılıyor'

-Onların yaşadığı paralel evrende orada sumutiler içersiniz, uçak filolarıyla gezersiniz vs.. vs... Uzun zamandır onların yoksul evlerine girdikleri düşünmüyorum. Biz bunların fotoğraflarını çekmiyoruz. Oradaki o evleri görsünler utanırlar. 3,5 yaşındaki açlıktan çocukların kemikleri sayılıyor.

-Küflü evin kirası bile 750 TL'den 1500 TL'ye çıktı

-Buzdolabının içi yok. Makarna var. mercimek çorbası, tarhana var. O tarhananın içinde de yağ yok. Dolapra süt yok. 1,3 yaşında 2 kız çocuğu. Buzdolabındaki çorbayı tattım ben. Su ve salça var sadece. Tuz bile yok. Gidip sorsunlar ya. Günahtır bu insanlara.

Millet İttifakı iktidara geldiğinde enflasyon, dolar, mazot ne olacak?

-3 ay evvel 1 ay içinde enflasyon daha fazla düşer diyorduk ama şu ortamda yüzde 20'ye düşer seçmenimize yalan söylemeyeceğiz. Enflasyonu bir yıl içinde yüzde 20'ye düşüreceğiz. Hasar büyüyor.

-Kaynağı belirsiz paraların geldiği bir ekonomi sistemi var. Bu şeffaf olmamayla birlikte istediğiniz kararları alıyorsunuz. İsrafı, yoksuzluğu, kayırmayı kaldırın anında Türkiye'nin sorunlarının çoğu çözülür.

-Enflasyon düştükçe faiz düşer dolar kendinden düşer zaten

-Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 'mühendis olarak atanamayanlar böyle ağlamıyor' sözleri?

-Öğretmeni yeter sayıda, birinci sınıf yetiştireceksiniz. İstihdam fazlası yetiştirmeyeceksiniz. Tayin edeceksiniz. Siz ona bugününüzü emanet ediyorsunuz. Sayın Özer'in sizin de çocuğunuz ona emanet. Dünyanın hiçbir yerinde öğretmenler fazla maaş almaz ama itibarsızlaştırılmaz da. Süründürülmez de.

Öğretmen bulunduğu köye ışık getiren biridir. Öyle yetişmelidir. Onu kapatın, bunu kapatın sonra da bağırın öğretmenlere!

-O beğenmedikleri Cumhuriyet'in Atatürk'ün ortaya koyduğu vizyon buydu.

EYT

-EYT'de bir çözüm önerisi sunduk biz. Dernek yöneticileriyle birlikte çalıştık. Kamuoyuyla da paylaştık.

-İktidarı seçmenler belirler. Muhalefete sen bizim avukatımız olacaksın denir. Rekabet böyle olur. Bu ucube sistemin değiştirilmesi hedefimiz var. Bunun için rekat ediyoruz. Bunu iftirayla yapmıyoruz.

-Vatandaşımıza ulaşıyoruz. Kutuplaşma onları rahatsız etmiyor. Engellilerle ilgili de çalışmalarımız var. Devamı güncelliyoruz.

-Türkiye'nin büyük bir ciddiyet problemi var.

(Meral Akşener'in, ekonomiyi eleştiren 15 yaşındaki bir gence, sevdiği kıza hediye etmesi için küpelerini ettiği video gösterildi)

-Biz bu çocuklara doğru düzgün bir Türkiye bırakamıyoruz. Bugünün şartlarında bu münkün değil.

-Ümraniye'deki çocuğu anlattım işte. 'Çantalar çok pahalı aladık' diyor.

-2 nesil gümbürtüye gitti. O çocuklar telefonlarla EBA'ya girdi.

-'Oğlum tabletiniz var mı?'dedim. 'Benim arkadaşıma tablet verdiler benim AKP'de tanıdığım olmadığı için bana vermediler' dedi. Yuh olsun ya. Çocukları 2 senesi gitti.

Tank palet fabrikasının satılması?

Haziran'da gittim. Fabrika yoktu. Tank da yok. İşçi de yok. Eskiden öyle yerlerde hayvanlar otlardı o bile yok. Üretimin her alanında geriye gidiş var.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen ne yaptın bostan korkuluğumusun'

-Yunanistan'ın imkanlarıyla Türkiye'nin gücü mükayese edilemez. Erdoğan'ın 18 adanın işgal dediğiniz için gereğini yapmak zorundasınız. Yunanistan'la askeri, güvenliği, ordusu mükayese edilemez. Cumhurbaşkanı 18 adanın işgal edildiğini söyleyemez. Onan sorarlar sen ne yaptın bostan korkuluğumusun.

-Bize operasyon yapmaya çalışanlar oldu ama okadar şeffaffız ki beceremediler.

-Çok açık bir partiyiz. Tüm kararları beraber alıyoruz.

-Kürt= PKK'lı deniyor. Kürtleri incitmeyeceğim. Bunu bir uyarı olarak söylüyorum.

-HDP de bizim olduğumuz yerde olmayacağını söylüyor. Bir grup parmağını sallayarak yan yana gelmemiz gerektiğini söylüyor. Üst perdeden kötü bir dille konuşan bir kesim var. Bunlar da HDP'nin bütün Kürtlerin temsilcisi olduğunu söylüyorlar.

-Biz artık şeffaf tutumu belli bir partiyiz. Başka partilerin birleşimine karışmıyoruz. Saygı duyuyoruz. Doğru bulmayabilir, eleştirebilirsiniz. Ama iftira atıp linç edemezsiniz.

-6 milyon Kürt seçmen istediğine oy verebilir. Biz buna saygı duyuyoruz.

-Ben AKP'yi eleştirerek AKP'li seçmene hakaret mi etmiş oluyorum. Benim evim basıldı, İl başkanım saldırıya uğradı. Biz kimseye hakaret etmiyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ben gerçek ülkücüyüm. Ben gerçek MHP'liyim' sözleri?

Bahçeli'ye tavsiyem iktidar partisinin İmralı'yla görüştüğüne dair duyumlarımız var. Sonra zora düşülür.

'Bu parlamenter sistemin konuşulacağı son seçimdir'

-6 ay var adayın açıklanmasına. 9 ay var seçimlere. İlle de aday aday diye tutturanlar var Cumhur İttfakı'nda. Bunun bugünden konuşulması doğru değil. Hiçbir önyargımız yok. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Ön şartımız önyargımız yok. Bu seçim parlamenter sistemin konuşulacağı son seçim. Çünkü bu olmazsa bundan sonra ucube sistem üzerinden olur seçimler.

-6'lı masanın bu çalışmalarına alışık değiller. Kararnamelerle yürütüyorlar. Bu Başkanlık ya da yarı başkanlık sistemi falan değil. Adalet öyle bir noktaya geldi ki sistemde kararnamelerle lortlarından biri gelecek.

-Verin oylarınızı bu sistemi getirelim. Önümüze bakalım. Çözüm üretelim. Bu parlamenter sistemin konuşulacağı son seçimdir.

-Kadınlara sürtük dedi ya. Böyle bir şey olabilir mi ya. Herkesi kapsayan bir Cumhurbaşkanı olmalıdır.

-Kimi koyarsanız koyun. Bu sistemin içinde 1 sene sonra atta.

-Peygamber efendimizle aynı kefeye kondu. Haşa diyen olmadı.

-Eylül'ün yarısından sonra Nisan-Mayıs'ta yeni yasayla girilecek.