İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Osmaniye'deydi. Akşener, Osmaniye'de depremde yaralanan ve Özel Yenihayat Hastanesi'nde tedavileri devam eden vatandaşların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Akşener hastanede, 15 yaşındaki depremzede Muhammet Mustafa ve enkaz altında 6 saat kalan ve elektrik-elektronik mühendisi olan Arda ile yakından ilgilendi.

15 yaşındaki Muhammed Mustafa'nın velisi oldu

Meral Akşener, hastane ziyareti sırasında, depremde ailesini kaybeden ve tedavisi hastanede devam eden 15 yaşındaki Muhammed Mustafa'ya, 'Ben senin velin olsam kabul eder misin' diye sordu. Akşener, Muhammed Mustafa'nın 'Evet' yanıtının ardından, 'Bana Meral anneanne dersin, olur mu' dedi. Akşener, depremzedenin tüm bilgilerini alarak her şeyi ile ilgileneceğini söyledi.

'Geride çocukluğumu, gençliğimi, ailemin bir bölümünü bıraktım'

Akşener, Muhammed Mustafa'nın ardından, enkaz altında 6 saat kalan ve elektrik-elektronik mühendisi olan Arda isimli depremzedeyi de ziyaret etti. Arda isimli depremzede, yaşadıklarını Akşener'e şu sözlerle anlattı:

'Biz, aşağıda 6-7 saat kaldık, annemle ve erkek kardeşimle. Zor oldu bizim için ama beni hayata tutan şey, onların orada olmasıydı, onların sesini duymam oldu. Onlara dayandım, onlara tutundum. Bir şekilde içimizde inanç oldu. Artçılardan sonra daha çok sıkıştık, yerimiz daraldı. Sadece sağ kolumu hareket ettirebiliyordum. Orada da elimden geldiğince anneme ve erkek kardeşime yardımcı olmaya çalıştım. Elimden geldiğince onları çıkartmaya çalıştım ve başardım. Mutluyum ama yaşanan bu durumlardan dolayı genel olarak tabii ki içim hoş değil. Geride çocukluğumu, gençliğimi, ailemin bir bölümünü bıraktım. Kolay olmadı ama birçok şeyi de orada aştım. Çok şükür şimdi de dimdik ayaktayız.'