Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine günler kala seçim hazırlıkları son hızıyla devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise tv100'de Uğur Dündar'ın sorularını cevapladı.

Akşener'in açıklamaları ise şöyle:

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

18 Mart dolayısıyla şehitlerimiz anan Akşener, 'Bugün bu konuyla ilgili biraz düşündüm biliyorsunuz ben İnkılap Tarihi hocasıyım. Çanakkale zaferinden bugüne ne geldi? Ne kaldı diye baktığım zaman. İstiklal savaşının olması için gerekli olan irade kaldı. İstiklal savaşının başarılması için o gün ortaya konan o iradenin yansıması kaldı. Cumhuriyetimizin temellerinin atılması için gereken ruh kaldı. Gibi sayabiliriz. Ama bir önemli şey daha kaldı. Bugün unutulan saygı kaldı. Düşmanına bile gösterilen saygı kaldı. Düşmanlığın bile mertçe yapıldığı bir zaman kaldı. Bugün ki dünyaya çok önemli bir ders niteliğinde, mertçe bir savaş var ama yaralımız var onu şuradan şuraya götüreceğiz diye seslenildiğinde ateşkesin ilan edildiği bir mertlik var. Ve aç kaldık biz denildiğinde kendisi kuru ekmek yiyen Türk askerinin, Atatürk'ün neferlerinin bu milletin evlatlarının, bir dilim kuru ekmeği kırıp düşman diye savaştığı insanlara atan bir ruh kaldı. Bu ülke için canını verirken, şehit olanların karşısında da ölenler var. Onların analarına babalarına seslenen, 'onlar bizim evladımızdır' diyen bir Atatürk ve onun bakış açısı kaldı. Bu ülkenin her bir şehrinin her bir ilçesinden buraya gelip çanakkaleye gelip savaşmış ülkesi için. Bir ve beraber şehit olmuş, gazi olmuş. Gazi olanlar tekrar istiklal savaşında yan yana omuz omuza savaşmış. Bu ülkenin bütününün ruhu kalmış olmalıydı. Bütün bu aradaki nifaklara rağmen bir ve beraber kalmamızı sağlayan o ruh kaldı. Ve bizim hatırlamamız gereken onlar. Dolasıyla her bir şehidimizin, her bir gazimizin ardından rahmetle şükranla minnetle eğiliyoruz. Allah rahmet eylesin.' dedi.

ERDOĞAN'DAN PARA ALSAM BU MASADA OTURUYOR OLMAM

Akşener hakkında çıkan 5'li çeteden para alıyor iddialarına, 'Ben, Tayyip Bey veya yakınlarından birinden 1 lira alsam bu masada oturuyor olamam. Bunu herkesin bilmesi gerekir, benim Tayyip Bey'e göz kırpmama gerek yok, gizli saklı bir işe de gerek yok. O partinin kurucuları arasında olmuşum, listeye yazılmadan ayrılmışım.' dedi.