İYİ Parti lideri Meral Akşener, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya flaş açıklamalar yaptı. Altaylı'nın 'Masada adaylık konusunda oluşmuş bir fikir var mı?' sorusu üzerine Meral Akşener 'Ben konuşunca bozguncu muamelesi görüyorum. Kimseye saygısızlık etmeden, kimseyi kırmamaya çalışıyorum. Ama ne desem kabahat oluyor. Bu yüzden konuşmayacağım' dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın 'Aday konusu ne zaman konuşulacak?' sorusuna yanıt veren Meral Akşener ''Fatih Bey, ben konuşunca bozguncu muamelesi görüyorum. Kimseye saygısızlık etmeden, kimseyi kırmamaya çalışıyorum. Ama ne desem kabahat oluyor. Bu yüzden konuşmayacağım. Çünkü bu iktidardan Türkiye'yi kurtarmayı, sizin kızınızın, benim oğlumun, milyonlarca evladımızın güzel bir geleceği olmasının başka çaresi yok. Bunun için susuyorum. Ama şunu bilin. Ben sizinle program yaptığımız gün nerede duruyorsam aynı yerde duruyorum. Türkiye'deki milyonlarca insan nerede duruyorsa orada duruyorum. Milyonlarca genç ne diyorsa, ben onların taleplerini duyuyor ve onu seslendiriyorum. Ama konuşmayacağım.' dedi.

Meral Akşener ayrıca 'Seçimi ertelemeyi düşündüler ama lehlerine olmayacağını anladıkları anda bir an önce yapalım demeye başladılar. Bülent Arınç'a da bu yüzden şimdi kızıyorlar. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını düşünüyorum' dedi

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN MERAL AKŞENER İLE YAPTIĞI SÖYLEŞİ;

Aday 2 Mart'taki toplantıda belli olur

'Peki sizin, yani Altılı Masa'nın adayı 14 Mayıs'a yetişir mi?' dedim.
Bir 'Oh' çekti.
Israr ettim. 'Birkaç gün önce yine toplandınız bir gelişme oldu mu?' diye sordum.
'O toplantı deprem gündemli idi. Aday konusu konuşulmadı' dedi.
'Peki ne zaman konuşulacak?' dedim.
'Umarım ayın 2'sinde yapacağımız toplantıda konuşulur. O toplantının en önemli konusu bu olur herhalde' dedi.

Sesinde bezginlik var ama umudu tam

Sesinde hafif bir bezginlik hissettim.
'Umutsuz gibisiniz' dedim.
'Yok. Olur mu hiç. Siyaseten tek bir hedefimiz var. Bu iktidardan Türkiye kurtulmalı. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmalıyız. Umutsuz olma hakkımız da yok, umutsuz olmamızı gerektirecek bir durum da yok.'

'Peki adaylık konusunda oluşmuş bir fikir var mı? 15 gün öncesine oranla daha uzlaşabilir bir yerde mi masanın çevresinde oturanlar' dedim.
Çok net bir yanıt verdi.