Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ligde ilk kez sahaya çıkan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarında taraftarlar hükümeti istifaya davet etti. Birçok yerden hem destek hem tepki alan olaylardan sonra tartışmalar devam ediyor.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas'ın konuyla ilgili kaleme aldığı köşe yazısı dikkat çekti. Mehmet Barlas Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yükselen, 'hükûmet istifa' sloganlarını utanç verici olarak değerlendirdi. Barlas 'Türkiye elbirliğiyle asrın en büyük doğal afetinin yaralarını sarmaya çalışırken 3-5 provokatör tribünleri tahrik ederek buradan bir siyasi çıkar sağlamaya çalıştı. Kimse kusura bakmasın, tribünleri tahrik eden bu bir avuç provokatörün deprem yağmacılarından hiçbir farkı yok' ifadelerini kullandı.

Barlas ayrıca yazısında Ali Koç'u hedef alarak 4 Şubat tarihli Fenerbahçe Divan Kurulu'nda yaptığı, '2011'den beri doyamadılar bizi yemeye! Bu terör örgütüyle tek mücadele eden takım biziz. Bizim 2011'den beri uğradığımız saldırıların, maddi kayıpların nasıl telafi edileceğini devlet, hükümet düşünmüyor ve telafi etmiyorsa bunlar da işin içindedir' açıklamasını hatırlattı!

Barlas, 'Fenerbahçe düşmanlığının arkasında iktidarın olduğunu iddia etmişti. Aslında hükümete yönelik tribün provokasyonunun fitili 4 Şubat'taki bu konuşmayla ateşlenmişti. Araya deprem felaketi girmeseydi bu görüntüleri 20 gün önce yaşayacaktık' diye yazdı.