DOLAR

39,1011$% 0.04

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

44,4609% 0.52

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.202,41%1,95

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.830,00%2,17

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.236,00%2,18

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

4175584฿%-0.531

Created with Highcharts 8.2.2
a

Maden ocağındaki patlamadan yaralı kurtulan işçi o anları anlattı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamadan yaralı kurtulan maden işçisi Kemal Berberoğlu, yaşadıklarını anlattı. Hastanede tedavi gören evli ve bir çocuk babası 41 yaşındaki Berberoğlu, eksi 300 kotunda büyük bir cendere yaşadığını söyledi.

Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamadan yaralı kurtulan maden işçisi, ‘Tozdan önümüzü görme imkanı yoktu. Gittiğimiz yeri ayağımızla sürte sürte, elimizle tuta tuta bulduk. Çok korktuk. İlk aklıma gelen çocuğumdu. ‘Gittim ben’ dedim, çamur topuna döndüm’ diye konuştu.

‘PATLAMAYLA BİRLİKTE 20-25 METRE YERDE SÜRÜKLENDİM’

Berberoğlu, patlama anında 3 kişi olduklarını belirterek, ‘Daha sonra kendi imkanımızla maske takıp yukarı çıktım. 3 kilometre yürüyerek temiz alana çıktım. O anda bir patlama oldu. Arkamdan bir basınçla beni 20-25 metre yerde sürükledi. O anda omzumu artık nereye vurduysam, bilmiyorum.’ diye konuştu.

‘İLK AKLIMA GELEN ÇOCUĞUMDU’

Patlama anında yaşadıklarını aktaran Berberoğlu, şöyle devam etti; ‘Kendi aramızda konuşmadık. Sadece birbirimize ‘Neredesin?’ diye bağırdık. Yakındık, birbirimizi bulduk, maskemizi taktık, çıktık. Tozdan önümüzü görme imkanı yoktu. Ortam toz bulutu, önümüzü hiç göremedik. Gittiğimiz yeri ayağımızla sürte sürte, elimizden tuta tuta bulduk, 100-200 metre gittikten sonra toz bulutu açılmaya başladı. O anda çok korktuk. İlk aklıma gelen çocuğumdu. ‘Gittim ben’ dedim, çamur topuna döndüm. Şu an durumum çok iyi.’ Berberoğlu, patlamada hayatını kaybeden 41 maden işçisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kadıköy'de 24 katlı rezidans baştan sona yandı! Sebebi bakın ne çıktı

HIZLI YORUM YAP