Patlamanın nedenine ilişkin incelemeler sürerken, AFAD'ın trafo kaynaklı dedikten sonra açıklamanın 'sehven' yapıldığını söylemesinin üzerine Enerji Bakanı Fatih Dönmez de ilk belirlemelere göre facianın grizu patlaması nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı.

Bartın maden faciasına ailelerin endişeli bekleyişi yerini matem yerine bıraktı. Patlamada 41 işçi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurtarılan 11 işçiden 5'inin durumunun kritik olduğunu duyurdu.

Türkiye'yi yasa boğan patlamanın nedeni için resmi bir açıklama beklenirken AFAD, ilk olarak patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıkladı. Daha sonra bu paylaşımını silen AFAD, açıklamanın 'sehven' yapıldığını söyledi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise ilk belirlemelere göre facianın grizu patlaması nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti.

TELE1 muhabiri Hazal Güven'e konuşan hayatını kaybeden ve tedavisi devam eden işçilerin aileleri ise patlamanın ihmalden kaynaklandığı görüşünde. İddiaya göre; işçilere patlamadan önce maden ocağındaki patlama riski bulunan metan gazının tahliye edileceği ve bu nedenle 10-15 gün süre izin verileceği söylendi. Ancak riske rağmen işçiler, gaz tahliye edilmeden çalışmaya devam etti.

'KÖMÜR ALINDIKTAN SONRA OCAĞIN HAVALANDIRILACAĞI SÖYLENMİŞ'

Okan Akgül'ün babası Hüseyin Akgül ihmali şöyle anlattı:

Kömür alındıktan sonra ocak havalandırılacakmış. Gazın tahliye edileceği söylenmiş. Gazı çıkarsaydınız da ondan sonra kömür alınsaydı. Ne olacak şimdi?

'BİR ÖNCEKİ VARDİYA 'GAZ KOKUSU VAR' DİYE UYARMIŞ'

Bartın Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi devam eden damadını bekleyen Müyesser Köroğlu 'ihmalin olduğu söylendi. Daha önceki vardiya gaz kokuyor demiş. Bize hiçbir açıklama yapılmadı.' dedi.

Kot-350'den çıkarılan Mehmet Bulut'un babası Ali Bulut aynı ihmalden söz etti. Hayatını kaybeden Mehmet Bulut, evli ve 1 çocuk babasıydı. Bulut'un çocuğu 1 ay sonra 1 yaşında olacak.