Yargıtay tarafından terör örgütü olarak tanımlanmasına rağmen Türkiye'de faaliyetlerine devam eden Hizb-ut Tahrir'in yayın organı Köklü Değişim, 25 Aralık'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 1 km uzaklıktaki Kocatepe Kültür Merkezi'nde, 8 Ocak'ta İstanbul Esenyurt Nene Hatun Kültür Merkezi'nde, 13 Ocak'ta Adana Yüreğir Nene Hatun Konağı'nda 'Toplumsal çöküş, sorunlar ve çözüm' başlıklı ve 'Tehlikenin farkında mısınız?' sloganıyla konferanslar düzenledi.

LAİKLİĞİ VE MEDENİ KANUNU HEDEF ALDILAR

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre; Ankara'daki konferansta laikliği hedef alan Köklü Değişim Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Uğurlu, 'Değerlerinden, tarihinden, kültüründen kopuk bu nesli bize miras bırakan laik Cumhuriyetin ta kendisidir' dedi.4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nu hedef alan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ise 'İslam'ın kanunlarını yok sayıp, ellerinin tersiyle itip, batıya gidip batıdan medeni kanun getirenler ailemizin içerisine dinamit koydular' ifadelerini kullandı. Kar aynı zamanda LGBTİ+'ları da hedef aldı. Konferansın sonunda hilafet çağrısı yapıldı.

İKİ SİYASİ PARTİ DE DESTEK VERDİ

İstanbul'da yapılan konferansta yazar Musa Bayoğlu, Kadınlara Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi (CEDAW) ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu hedef aldı. İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu ise, 'Hilafet devletimiz varken toplumsal manada güvendeydik' dedi. İstanbul'daki konferansa İHH, Kızılay, Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema), Suffa Vakfı, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kalem-Der, Diyanet-Sen, HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri katıldı.