Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kritik toplantı başladı. Erdoğan başkanlığındaki toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katılıyor.

Toplantının gündeminde yer alan, başörtüsü ile ilgili Anayasa teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

MECLİS'E SUNULACAK

Başörtüsüne ilişkin teklifte, Anayasa'nın 24'üncü ve 41'inci maddelerinde değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Teklif, AKP ve MHP'li milletvekillerinin imzaları ile Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

NE OLMUŞTU?

Geçen günlerde TRT Haber yayınına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa'nın 24. maddesine 2 fıkra ekleneceğini söylemişti.

Düzenlemelerin neler getireceğini anlatan Bozdağ, birinci fıkranın 'temel hak ve hürriyetlerin kullanılması ile kamu veya özel kesim tarafından sunulan hzimetlerden yararlanılması hiçbir kadının başının açık veya örtülü olması şartına bağlanamaz' şeklinde olacağını belirtmişti.

Bozdağ'ın açıklamasına göre maddeye eklenecek ikinci fıkrada 'Hiçbir kadın dini inancı nedeniyle başını örtmesi, tercih ettiği kıyafetinden dolayı eğitim-öğretim, çalışma, seçme-seçilme siyasi faliyette bulunma kamu hizmetleri ile diğer temel hak ve hürriyetleri kullanmaktan hiçbir suretle yoksun bırakılamaz' ifadeleri yer alacak.

'AİLE KADIN İLE ERKEĞİN EVLENMESİYLE KURULUR'

Teklif, Anayasa'nın 41. maddesinde de değişiklik öngörüyor. Bu düzenlemenin de ailenin korunmasıyla ilgili olduğunu iddia eden Bozdağ, şöyle devam etmişti:

''Birinci fıkrası aile, Türk toplumunun temelidir. Aile birliğinin kadın ve erkeğin evlenmesi ile kurulabilir ve ve eşler arasında eşitliğe dayanır şeklinde değiştiriliyor.''