Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tehlike saçan sokak köpekleriyle ilgili belediyelere bir çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Hayvanların yeri barınaklardır, sokaklar değil. Böylece hem hayvanlar korunsun hem de vatandaşların güvenliği sağlansın' ifadelerini kullanmıştı. Endonezya'daki G20 Bali Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokaktaki hayvanların durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SAHİPSİZ HAYVANLARIN YERİ BARINAKLARDIR

'Tehlike saçan sokak köpekleriyle ilgili nasıl bir çalışma olacak?' sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır.' sözünü tekrarlarken, gerekli talimatları verdiğini duyurdu. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 'Öncelikle hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek.' diye konuştu.

GÖREV BELEDİYELERE DÜŞÜYOR

Sokak köpekleri konusunda belediyelere büyük görev düştüğünü belirten Erdoğan, iki belediyeyi örnek gösterirken, söz konusu uygulamaları bütün illerde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

'Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul'da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Beykoz Belediyemiz de Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor.

HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Ayrıca mesela İstanbul'da Orman Bölge Müdürlüğümüz ile Valiliğimizin müşterek yeni bir çalışmaları var. Bu hayvanların bakılabileceği ve daha sonra dernekler tarafından bunların bakımının üstlenilebileceği bir uygulamayı müştereken çalışıyorlar. Daha sonra da bunu bütün illere uygulamayı düşünüyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü bu hayvanlar için uygun yerler ve hayvan severlerin de gelip ilgilenebilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyor. Epey bir ilerleme de kaydedildi.'