Son aylarda sokak köpeklerinin saldırıları gerekçe gösterilerek sokak köpeklere yönelik nefret yayınları sonrası yurdun dörtbir yanından köpeklerine işkence haberleri geliyor.

Son olarak Konya ve Ankara Mamak'tan gelen haberler dehşete düşürdü.

MAMAK'TA KATLİAM İDDİASI

Twitter'da 'Mamak'ta Katliam Var' etiketi gündem oldu. Mamak ilçesinde yaşayan Aynur Öztürk isimli vatandaş beslediği köpeklerin belediye çalışanları tarafından öldürüldüğünü hatta zabıta ekiplerinin kendisini darp ettiğini öne sürdü.

Yaşadığı olayı anlatan Aynur Öztürk, 'Gönüllü olarak baktığım küpeli, kısırlaştırdığım köpeklerimin barınağa alınacağı söylendi. Eşimle birlikte olayın olduğu yere geçtik. Barınak aracının içerisinde kanlar içerişinde yatan iki köpek vardı. Bir de benim baktığım 3 yaşındaki 'Haçiko' cinsi köpeğim vardı. Onu da bayıltmışlar, çırpınıyordu. O köpeğimi geri aldım. Onu kurtardım fakat araç içerisindeki kanlı iki köpeğin akıbetini bilmiyorum. Ardından da zabıta ekipleri geldi.

'ZABITA EKİPLERİ DARP ETTİ'

Video çekiyordum. Mamak Belediyesi zabıta ekipleri elimden çekti ve beni darp etti. Telefonumu yere fırlatıp yamulttular. Beni itmeye başladılar. Parmağımda darp izi var. Mamak Belediyesi ile kısırlaştırma işlemi için defalarca iletişime geçtim. Her seferinde bir bahaneyle köpekleri kısırlaştırmadılar. Ben defalarca söyledim kısırlaştırma olsun diye. Arabanın için kan revan içindeydi. Köpekler ölmüştü. Kanları üzerime bulaştı. Barınaktaki şartların çok iyi olmadığını biliyorum. Kendi köpeğimi kanlar içerisinde olan arabaya attıklarını gördüm. Zabıta ekipleri tarafından darba uğradım' ifadelerini kullandı.

MAMAK BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

'24.11. 2022 tarihinde saat 08.22'de çözüm merkezimize gelen ihbarla Doğukent Caddesinde bir aracın çarpması ile kanlar içinde kalarak hayatını kaybeden bir sokak köpeği yapılan ihbar üzerine Veteriner Müdürlüğü görevlileri tarafından araca alınmıştır. 'Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğünün görevini yapmasına engel olmak isteyen, görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır,' denildi.

MAMAKTAN SONRA KONYA'DA

Mamak'taki olaydan sonra skandal görüntüler Konya'dan geldi. Konya Barınağı'nda çekilen görüntülerde barınak görevlilerinin bir köpeği, başına kürekle vura vura katlettiği görüldü!