Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşu Kızılay, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz çadır dağıtmak yerine depremin üçüncü günü AHBAP'a 46 milyon TL ye çadır sattı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. AHBAP derneği kurucusu Haluk Levent iddiaları doğrulayarak 'Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken 'bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?' lüksüne sahip değildik olamazdık da. Ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru' demişti..

KIZILAY BAŞKANI'NDAN BEKLENEN ÇADIR AÇIKLAMASI

Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. AHBAP'a çadır satmasına tepki yağan Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık, 'AHBAP ile Kızılay'ın işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir' dedi.

Kerem Kınık'ın paylaşımı şu şekilde:

Türkiye Kızılay Cemiyetinin bir iştirakidir ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir. Öncelikle Kızılayın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti eder. Ayrıca, Barınma hizmet kümesi sorumlusu olan AFAD'ın kendisinden tedarik etmek için sipariş verdiği sayıda çadırı istenilen zamanda imal eder

Sağlık Bakanlığı, MSB gibi kamu kuruluşlarının ve Birleşmiş Milletler ve diğer Uluslararası kuruluşların taleplerini üretir.

Satışlardan elde ettiği gelirleri Kızılay'a aktarır, Kızılay da Afetler için gerekli olan Çadır ve sair insani yardım malzemelerini ürettirerek depolar ve ihtiyaç anında vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtır.

AHBAP Derneği de Kızılayın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2050 çadırı afetin ilk günlerinde @KizilayCadir 'dan maliyetine tedarik ederek AFAD'ın gösterdiği yere sevkedip depremzedelerin hizmetine sunmuştur.

Kızılay Çadır&Tekstil AŞ'de AHBAP derneğinden aldığı kaynağı çadır hammadde tedariği için ayırmış ve üretilecek çadırları da Kızılay aracılığı ile ücretsiz olarak depremzedelerin istifadesi için planlamıştır.

Kızılay Çadır&Tekstil AŞ gerek günlük~1000 çadır imali gerekse ithalat ve yurtiçi fason imalat ile AFAD'a barınma desteği vermeye devam etmektedir..

AHBAP ve KIZILAY 'ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.