Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ardından bölgede çadır sorunu halen devam ederken Kızılay'ın çadırları ücret karşılığında sattığı ortaya çıktı. Kızılay'ın AHBAP ve Türk Eczacılar Birliği'ne çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından Kızılay'a büyük tepki yağıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yaşanan skandala sessiz kalmayarak tepkisini sosyal medya hesabı Twitter üzerinden verdi.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından, 'Erdoğan Kızılay ile ilgili depremzedelere hakaret ediyordun. Sahi sen ne diyordun…' notuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok konuşulan 'Çıkmış bir tanesi, 'Kızılay nerede' diyor. 'Ne çadırını ne yemeğini görmedik' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi.' sözlerini sarfettiği görüntüleri paylaştı.

NE OLMUŞTU

Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı, afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürerek depremzedelere destek olan Ahbap'a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığını iddia etti.

Ahbap, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'dan çadır alındığı bilgisini doğruladı. Açıklamada, 'Arkadaşlarımız, Kızılay'ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.' denildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise, 'işbirliğimiz yasal, akılcı ve ahlaki' diyerek 'Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.' ifadelerini kaydetti.