Kahramanmaraş merkezli depremler bölgede büyük yıkıma sebep olurken en büyük ihtiyaç barınma ve çadır oldu. Çadır sorunu halen devam ederken Kızılay'ın, Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği'ne 46 milyon liraya çadır satması tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından açıklama yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Ahbap Derneği'ne çadır satışı yapıldığını doğrulayarak 'Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir' ifadelerini kullanmıştı.

Yükleyin çadırları derdim

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında canlı yayına katılan Kınık, tartışmaların ardından yaptığı açıklamada Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasıyla ilgili, '2050 çadırın AHBAP'a satıldığından haberim yoktu, öğrenince arkadaşları eleştirdim' diye konuştu.

Kınık konuya ilişkin açıklamasuında, 'Arkadaşlar inisiyatif kullanmış, 'bana sorsalardı nakliyesine destek olsunlar, yükleyin çadırları' derdim.' ifadelerini kullandı.

Bakarız, ona da bakarız

Depremzedelerin kullanımı için üretilen çadırların AHBAP'a satışının ortaya çıkmasının ardından eleştirilerin hedefi olan Kınık, Ahmet Hakan'a, çadırların AFAD'a verileceğini söyledi.

Çadırların AFAD'a ücretsiz verileceğini söyleyen Kınık'a Ahmet Hakan, 'Diyorsunuz ki AFAD'a parayla vermeyecektik, AHBAP'a parayla verdiniz. O zaman AHBAP'ın parasını iade edin iş bitsin sorun çözülsün' dedi. Kınık yanıt olarak, 'Bakarız, ona da bakarız' ifadesini kullandı.